Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Cortul teepee

Vreau să îți vorbesc despre ceva ce a adus puțină magie în viața noastră și care a devenit un loc important în care învățam, ne distrăm, ne unim și creștem.  În urma cu 2 luni sau 3,nu mai știu exact, am achiziționat un cort teepee și a devenit cea mai bună investiție făcută de mine în ultimul timp și îl găsesc foarte util în educarea copiilor mei, pentru moment doar pentru Cezar, dar în viitor și pentru Aris și Ariana. Primul gând al meu în momentul în care l-am achiziționat a fost acela de a-l folosi pentru momentele în care Cezar are un tantrum și de a rezolva conflictele lui, aș putea să îl numesc un loc de pedeapsă pentru Cezar, dar nu e doar atât ( și prin pedeapsă, nu vreau să spun pedeapsa clasică).

Dorința mea ca mamă este aceea de a fi alături de copil, de a-l susține și a-l ajuta  să devină mai bun, de a-i arată că sunt mereu alături de el, că are mereu sprijinul meu și că greșeala e normală, dar e bine să învățăm mereu din greșelile noastre. Sunt genul de părinte care își cere scuze de la copilul său, care  îi prezintă copilului o lume imperfectă și îi lasă libertatea de a alege ce consideră că e bine și ce nu, îi explic mereu ce consider eu că e bine și ce nu, dau explicații și pun limite și reguli care trebuie respectate, dar în aceiași măsură ascult și opinia lui, dar cu toate astea lucrurile nu sunt mereu roz și sunt momente în care se adună frustrări, oboseală și e cam greu pentru un omuleț de 3 ani și câteva luni să le facă față și cred eu că în momentele acelea are mai multa nevoie de mine și cum nu pot mereu să îi acord atenția de care are nevoie, avem un loc sigur și comfortabil care ne ajută să ne calmăm și să ne liniștim și vorbesc la plural pentru că și mami folosește cortul pentru a se calma. Încă din prima zi când l-am adus, i-am spus lui Cezar că în acest cort vom petrece doar momente frumoase, ca este magic și orice persoană intră în el supărată,furioasă, cortul îi transformă toate în bucurie și fericire și pentru moment funcționează.  Când e trist, furios, merge în cort pentru câteva momente, plânge dacă chiar simte nevoia și în câteva minute iese calm și dispus să discute despre ce s-a întâmplat, uneori dacă e prea intensă emoția, stau cu el câteva momente și se liniștește. Încerc pe cât posibil să îl fac să-și înțeleagă emoțiile și să le manifeste.

Dar în acest cort nu doar scăpăm de emoțiile negative, ci și împărțim zâmbete și râsete, fiind locul de joacă preferat al celor 3 omuleți în creștere, se joacă, împart jucării și construiesc relații între ei. E loc de pace, de lectură, de poveste, locul în care ne unim, colțul nostru de fericire, pe care îl folosesc și eu la meditație, pentru că in 2020 mi-am propus să meditez mai mult, cortul este locul perfect unde pot să fac asta. Cred că pe măsură ce trece timpul cortul va purta alte semnificații și cred că va rămâne mult timp locul lor preferat de joacă și crescând le va stimula mult imaginația și le va satisface și nevoia de intimitate când va fi cazul.

Publicitate

Publicat de Donca Ioana

Doar un om în căutarea celei mai bune versiuni ale sale

%d blogeri au apreciat: