Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

8 minuni ale lumii: 1. RESPIRATIA

Respirația, viața însăși!

Considerată o funcție vitală a organismului uman, ea ne ține în viață, dar nu se rezumă doar la atât, ea este și responsabilă de calitatea vieții! Așa că dacă din oarecare motiv nu ești mulțumit de viața ta, respiră.

De puțin timp am aflat de Wim Hof și curioasă din fire, am zis hai să încerc câteva tehnici de respirație, iar efectul m-a dat peste cap. Wim Hof este un olandez care prin controlarea respirației reușește să își expună corpul la temperaturi foarte scăzute, pentru perioade foarte lungi. O echipă de cercetători au studiat efectele expunerii la temperaturi de îngheț și au constatat că ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și la combaterea unor afecțiuni. Am să las un link, unde este explicat mai bine ceea ce se întâmplă.

https://youtu.be/nn9qZccnbcw

Eu nu îmi stăpânesc foarte bine respiratie, și pe lângă asta sunt și fumătoare, (nu știu de ce mă urăsc atât de mult încât să fumez, consider că fumatul este un act de ură față de sine, conștient sau inconștient, dar numai act de iubire nu e) am fost foarte superficială în privința asta, la sport nu am reușit aproape niciodată să îmi controlez respirația și asta e unul din motivele pentru care nu prea fac sport, obosesc relativ ușor. Pentru două zile am reușit să exersez un exercițiu de respirație de-al lui Win Hof și nu am fumat pentru două zile, mi-am propus să o fac mai des, dar uit, trebuie să fie făcute dimineața pe stomacul gol și trebuie să am la dispoziție cam 30 de minute, pentru că deși e un exercițiu de 30 de inspirații și expirații, efectul de după pe mine mă face să amețesc și simt nevoia să stau întinsă, iar după aproximativ 30 de minute nu știu să descriu în cuvinte ce se petrece în corpul meu, dar pe parcursul întregii zile sunt schimbată, gândurilor îmi sunt mai clare, simțurile mai dezvoltate, nu știu parcă sunt un alt om și toate astea datorită respirației controlate pentru câteva minute.

Photo by Samuel Silitonga from Pexels

Publicitate

Publicat de Donca Ioana

Doar un om în căutarea celei mai bune versiuni ale sale

%d blogeri au apreciat: