Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

8 minuni ale lumii: 3. Gândul

Gândurile sunt temelia vieții, ele au o putere foarte mare asupra noastră și de cele mai multe ori puterea lor este subestimată.Gândurile au puterea de a se transforma în acțiuni, dacă le permiți. Nepotrivirea dintre gând și acțiune duce la nefericire.

Gândurile nu sunt cele care ne controlează, noi suntem cei care controlează gândurile și trebuie să avem grijă de ele și să le oferim aceiași atenție pe care o oferim respirației, somnului și mâncării. Tot ceea ce ești, faci sau îți dorești are la bază un gând.

Photo by Pixabay from Pexels

„Capacitatea noastra de a ne controla gandurile este deosebit de importanta pentru sanatatea noastra pe plan psihic. Atunci cand aceasta capacitate se slabeste, gandurile noastre negative pot da nastere unei serii de simptome debilitante specifice bolilor psihiatrice: amintiri intruzive, halucinatii, ruminarea gandurilor, ingrojorari patologice si persistente. Acestea sunt simptomele ce descriu o serie de boli mintale, precum tulburarea de stres post-traumatic, schizofrenia, depresia si anxietatea,” declara Prof. Michael Anderson de la Medical Research Council Cognition and Brain Sciences Unit din Marea Britanie.

Un gând pozitiv ne poate schimba starea, un gând negativ distruge, observă-ți  gândurile și îngrijește-le pe cele care te ajută, dă-le credință și viață celor pozitive, iar celor negative schimbă-le cursul, îndreptându-le spre moarte. Alege gândurile care te definesc și care te fac să te simți bine.

Publicitate

Publicat de Donca Ioana

Doar un om în căutarea celei mai bune versiuni ale sale

%d blogeri au apreciat: