Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Atenție la ce cumpărăm

Articolul acesta este despre cumpărături și despre cât de ușor ni se vând niște produse care în timp ne pot face rău.
Aveam de ceva timp un spray cu levănțică pentru pernă pe care nu îl folosisem, iar ieri am zis hai să îl folosesc, iar înainte am vrut să văd ingredientele din care este compus.
Când am citit eticheta m-am șocat, cu litere mici era scris că 10% din compoziția acestui spray conține ingrediente cu o toxicitate necunoscută!!!


Este îngrijorător faptul că pe piață există așa ceva și faptul că aceste produse nu sunt semnalizate. Să fim sinceri, câți dintre noi suntem atenți la ingredientele pe care le conțin produsele pe care le folosim?
Eu, doar de ceva vreme mă uit la ingredinte și încerc să nu achiziționez produse care au în  componență ingrediente care nu le pot pronunța.
Recunosc că toate astea mi-au pus întrebări legate de ce face statul, nu doar statul nostru ci și alte state, cum permit să ni se vândă otravă în sticluțe frumos ambalate care îți promit aromaterapie?


Aceste produse nu îți fac rău de la prima utilizare, dar în timp te poți trezi cu dereglări hormonale, cancer sau alte boli. Ca să nu mai vorbim de ambalaje care poluează mediul.
Pentru mine a fost un semnal de alarmă acest lucru și de acum voi citi cu mai multă atenție eticheta produselor, fie ele de îngrijire personală, fie alimente, fie orice.
Ceea ce este trist este faptul că sunt unele produse cu destinație pentru copii care au în componență ingrediente nocive.


Nu mi se pare normal ca atunci când mergi la cumpărături să cercetezi atât de mult pentru a cumpăra ceva sigur pentru tine, familia ta și pentru mediu, dar este sigura soluție pe care o poți adopta dacă îți prețuiești corpul, mediul și viața. 
Este necesar să fim mult mai informați atunci când vine vorba de cumpărăturile noastre și este vital să citim scrisul acela mic, pe care uneori îl considerăm irelevant.

Publicitate

Publicat de Donca Ioana

Doar un om în căutarea celei mai bune versiuni ale sale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: