Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Când a devenit totul atât de complicat?

Cât de mult știm ce cumpărăm?

Mă frământă un lucru extrem de important, supermarketurile sunt pline de produse cu ingrediente cancerigene. De la mâncare, produse cosmetice și cam tot ce cumparam probabilitatea să conțină 1% ceva ce ne poate afecta sănătatea este foarte mare.

Ideea este că guvernele se fac că nu văd,  companiile farmaceutice se bucură de asta, justiția nu se implică și studiile sunt finanțate chiar de către cei care ne vând asta, presa și media este susținută de companiile producătoare de produse minune.

Toată lumea se apară spunând că în cantitatea aceea mică nu îți pot face rău, dar mă gândesc mereu că mic cu mic se face mare și folosind cel puțin 20 de produse zilnic care fac asta, acel 1% ajunge să conteze.

O să spui că nimeni nu folosește 20 de produse în fiecare zi, dar consider că sunt mulți care fac asta. Folosești sampon, gel de duș, pastă de dinți (dacă ești femeie și îți place să folosești make-up, atingi lista de 20 în prima ora a dimineții), produsele de curățat, făinoasele E-uri și lista poate continua.

Ar fi tare drăguț dacă și pentru cumpărături ar exista permise, iar fiecare mall și spațiu comercial ar avea un birou unde să găsești informații despre toate ingredientele pe care le găsești în produsele cumpărate. Să dai examen înainte de a merge la cumpărături și să înveți înainte impactul cumpărăturilor și a consumetismului. Nu ne-ar ajuta asta să facem cumpărături mai conștiente?

Publicitate

Publicat de Donca Ioana

Doar un om în căutarea celei mai bune versiuni ale sale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: