Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Frustrare

Majoritatea persoanelor fug de perioadele dificile din viață și eu am făcut asta și încă am tendința să o fac, dar cred că este greșit, pentru că am observat că în perioadele cele mai grele din viață, am învățat cele mai multe lucruri.

Perioadele dificile din viață sunt de obicei însoțite de emoții negative, iar încercând să scăpăm cât mai repede de ele nu ne ajută nicidecum, ci mai mult ne afundăm într-o stare fie de depresie, fie de axientate.

Când nu îți iese un plan, asta îți aduce o frustrare, neînțelegând frustrarea și fugind de ea, o transformăm în irascibilitate și mai târziu poate chiar în furie. Eu spre exemplu azi, mi-am propus să fac o mulțime de lucruri, care la finalul zilei aveau să îmi aducă foarte multă satisfacție, dar ce să vezi hazardul face ca eu să îmi pun la bătaie creativitatea pentru a reuși să bifez măcar câteva lucruri din lista aceea mare.

La început am simțit frustrare, dar am acceptat-o, e normal toți o simțim, dar permițându-i să existe în mine, nu a crescut transformându-se în irascibilitate sau chiar furie. Încerc să îmi focusez atenția pe ceea ce pot să fac, să mă bucur mai mult că pot totuși să fac ceva din toată lista mea.

Frustrarea este uneori dificil de gestionat, ne dă un sentiment de neputință, ne dorim să scăpăm de ea cât mai repede, dar înțelegându-i cauză și acceptând-o ca pe o emoție normală, lucrurile se schimbă. Trebuie să învățăm să trăim cu ea, nu să o evităm.

Frustrarea mea, a venit din cauza faptului că mi-am proiectat și gândit ziua în total alt mod, față de cum decurge, iar neconcordanța dintre gândurile mele și realitate, a dat naștere frustrării care o pot duce mai departe ca nefericire, sau pot pur și simplu să îmi gândesc altfel ziua, sau să aleg să nu mă mai gândesc la ce voi face ci pur și simplu să mă bucur că exist.

Învăț în fiecare zi să nu iau drept adevăr tot ceea ce gândesc sau ce îmi spune mintea mea, e dificil uneori, dar chiar dacă azi am avut o zi cum nu mă așteptam, și planurile nu se vor concretiza, am reușit să gestionez destul de bine, frustrarea, ceea ce la finalul zilei îmi va aduce mai multă satisfacție.

Publicitate

Publicat de Donca Ioana

Doar un om în căutarea celei mai bune versiuni ale sale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: