Azi dimineață am plecat repede la cumpărături și am gătit mâncare mai mult bazate pe legume și plante.

Supă de salată
E o supă foarte fresh, ușor de făcut și care pe mine mă duce cu gândul la copilărie.
4 legături de salată, o legătură de ceapă verde, 4 căței de usturoi și 500ml smântână
Călim ceapa și usturoiul și adăugăm salata peste care turnăm apă și o lăsăm să fiarbă, după ce a dat un clocot o mai lăsăm 15 minute să fiarbă, apoi adăugăm smântâna și mai lăsăm să fiarbă 5 minute.

Între timp ce am fiert supa ca să nu stau degeaba, am facut ciuperci umplute cu brânză.
Am luat 500g de ciuperci champignon, le-am tăiat piciorușele pe care le-am călit cu o lingură de unt și o ceapă verde, după care am adăugat 200g brânză camembert și 100 g gorgonzola, după ce brânză s-a topit adăugând și o lingură de smântână. Am umplut pălăriile ciupercilor cu această compoziție și le-am lăsat la cuptor pentru 20 de minute la foc mic.

După ce am făcut minunatiile acestea, am mai făcut niște legume la cuptor wanna be ratatouille, dar ce o să iasă vom vedea. Am călit o ceapă cu ardei peste care am adăugat roșii pasate, sare, piper, busuioc, oregano. Le-am lăsat să fiarbă puțin după care le-am adăugat într-o tavă în care am așezat rondele de doblecei, vinete și roșii, deasupra presărând niște brânză și le-am băgat la cuptor.

Cam asta am gătit eu azi și așa mi-am petrecut prima parte a zilei. Vă doresc un început de săptămână plin de energie!