Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Greutatea ideala. Cât? Cum? De ce?

Greutatea este un subiect delicat și menținerea unei greutăți ideale, poate fi un adevarat calvar uneori și ne poate duce la epuizare și să cădem în cealaltă extremă, aceea de a nu a mai ține cont de ce mâncăm și de a face puțină mișcare. Calculul pentru o greutate ideală se face în funcție de înălțime, sex și vârstă, la o căutare pe Google găsești multe site-uri care îți fac calculul.
Pentru o greutate ideală, este recomandat să faci sport și să ai o alimentație echilibrată. În cazul femeilor, un studiu spune că aceasta ar influența durata noastră de viață, împreună cu înălțimea, ceea ce în cazul barbatilor nu ar fi un aspect important. Oricum corpul unei femei suferă mult mai multe modificări cand vine vorba de greutate, ma refer la faptul că noi rămânem însărcinate, acumulăm kg în plus și ne este destul de greu să ne revenim după. Eu pentru a reveni la greutatea inițială, după sarcină, am aplicat 5 trucuri:
1. Bea apă! Poate că sună clișeic dar consumul de apă ne ajută să eliminam retenția de apă, una dintre responsabilele kilogramelor în plus, iar ca bonus ajută și la eliminarea inesteticei celulite.
2. Scade treptat volumul meselor. Scaderea treptată a volumului unei mese îți va face mai ușoară adaptarea la un stil de viață mai sănătos. Începe cu pași mici pentru schimbări mari.
3. Fă mișcare! Indiferent de tipul ei, dacă nu îți place să alergi sau să mergi la sală, încearcă dansul, săritul corzii, pilates, plimbările lungi. Alege orice te face să te simți bine, pentru a putea crea din asta un obicei și a-l practica zilnic. Se spune ca după 21 de zile de practică constantă devine obicei, iar dupa 90 de zile, un stil de viață.
4. Fixează-ți așteptări realiste. Nu te astepta să pierzi 10 kg într-o săptămâna, ai nevoie de timp, pierderea kilogramelor e necesar să fie într-un mod sănătos, așa corpul tău o să arate bine și se va simți bine.
5. Disciplinează-te și ai răbdare! Învață să faci diferența între ce îți dorești pe termen scurt și ce îți dorești pe termen lung și alege mereu ce e mai important pentru tine. Acordă-i corpului tău timpul necesar pentru a căpăta forma pe care ți-o dorești și el te va asculta.

Publicitate

Publicat de Donca Ioana

Doar un om în căutarea celei mai bune versiuni ale sale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: