Luna august am dedicat-o curățeniei și reorganizării casei. Așa că am început cu dulapurile și cu această ocazie am scos tot ceea ce era vechi și am lăsat doar lucrurile care îmi sunt folositoare și îmi aduc bucurie.

Această metodă este una preluată de la Marie Kondo care în cartea Magia Ordinii explică cum poți să îți transformi locuința într-un spațiu ordonat și permanent curat aplicând metoda KonMari, adică simplificând, organizând și depozitând.
De când am devenit mamă de trei recunosc că îmi este mult mai greu să păstrez casa ordonată, iar o casă dezordonată, îmi dă o senzație constantă de nemulțumire, așa că o reorganizare era pe capul de listă cu lucruri de făcut și necesară pentru a se schimba viața mea.

O casă ordonată și curătă îți dă o stare de armonie și te relaxează.
Marie Kondo ne îndeamnă să organizăm lucrurile în categorii: haine, cărți, hârtii și komono (diverse obiecte, bucătărie, baie, garaj, etc.) și să renunțăm la tot ceea ce nu ne aduce bucurie și nu folosim, iar pentru fiecare categorie ea dezvăluie mici secrete care te ajută să organizezi mai bine.
Ea mai spune că este necesar să faci curat o dată și bine, iar aplicând metoda ei, îți va fi mult mai ușor să păstrezi casa ordonată și curată, aducând schimbări majore în viața ta. Ea consideră că o casă este reflexia minții noastre, iar făcând ordine în casă și mintea și gândurile tale se liniștesc, viața ta se va schimba fiind mult mai conectat la ceea ce iți dorești, îți vei urma visele mai eficient și vei deveni mult mai conectat cu oamenii din jurul tău, iar la nivelul corpului nu te vei mai simți atât de obosit, vei deveni mai activ, vei reuși mai ușor să slăbești și vei mânca mai sănătos.

Ea îndeamnă să faci totul astfel încât să îți fie la îndemână, căci rostul lucrurilor este să te ajute și să îți fie de folos, nicidecum să fie o povară și un lucru în plus de rezolvat.
În procesul de selecție ea consideră că e important să ne întrebăm dacă obiectul respectiv ne aduce bucurie și să ne ascultăm corpul și sentimentele. Ea consideră că bucuria este personală și fiecare individ o simte diferit, ea descriind-o ca un „mic fior care ne face celulele corpului să crească încet, încet.”
Recunosc că tot procesul de selecție mă face să constat că am adunat o grămadă de lucruri pe care uneori nu am ajuns să le folosesc și să fiu mult mai atentă în viitor la ceea ce voi achiziționa. Mi-am dat seama că am căzut pradă consumetismului și multe lucruri le-am achizitionat deoarece erau la reducere, nefiindu-mi neapărat folositoare, ocupându-mi spațiul din casă inutil și așteptând un viitor în care le voi folosi la ceva.
„În timpul procesului de selecție, dacă găsești un lucru care nu-ți inspiră bucurie, dar nu te poți convinge să scapi de el, oprește-te un moment și întreabă-te: „Nu pot să scap de acest obiect din cauza unui atașament față de trecut sau din cauza fricii de viitor?” Întreabă-te asta pentru fiecare obiect de acest fel. Dacă faci asta, vei descoperi un tipar al calității tale de deținător al lucrurilor, care se încadrează într-una din următoarele trei categorii: atașament față de trecut, dorință de stabilitate în viitor sau o combinație a amândorura. Este important să înțelegi tiparul tău de posesor, pentru că este o expresie a valorilor care îți călăuzesc viața. Întrebarea privind ce vrei să deții este de fapt o întrebare privind modul în care vrei să trăiești. Atașamentul față de trecut și frica de viitor guvernează nu numai felul în care îți selectezi obiectele pe care le ai, ci reprezintă și criteriile în funcție de care faci alegeri în ceea ce privește fiecare aspect al vieții tale, inclusiv relațiile cu oamenii și slujba ta.”