Meteosensibilitatea deși este un termen aparent nou, se pare că schimbarea dispoziției în funcție de vreme este și ceva perfect normal și este răspunsul fiziologic al unui organism sănătos.
Dacă schimbarea vremii de afară îți schimbă doar starea de spirit și latura emoțională, atunci esti meteostabil sau meteorezistent, dar dacă prezinți și alte simptome, atunci ești meteolabil sau meteodependet. Nu toți cercetătorii sunt de acord cu aceast lucru, unii consideră că există o boală somatica, care își accentuează simptomele.
Dacă îți dorești să afli dacă esti meteosensibil este necesar să faci o analiza a istoricului dependenței meteosensibilității și a simptomelor. Stabilirea acestui diagnostic necesită o investigare pe termen lung.
În cazul în care te consideri o persoană meteosensibilă sunt câteva lucruri care le poți face pentru a trece mai ușor peste schimbările vremii.
Sportul, mai ales practicatea exercitiilor care îți întăresc musculatura, te pot ajuta să treci mai usor peste durerile articulare, dar și exercițiile cardio care ajută la o oxigenare mai bună a creierului.
Exercițiile de respirație, sunt cel mai bun mod de a îți liniști sistemul nervos.
Tratamemtele balneare care au o grămadă de beneficii și asupra pielii tale.
Ceaiurile calmante și aromaterapia pot să ajute foarte mult, generând o stare de bine și de relaxare. Și bineînțeles, că trebuie să acordăm o atenție mare și alimentației și să încercam mai ales în perioadele în care se produc schimbari climatice să avem o alimentație cât mai sănătoasă.