Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Overthinking

Gândurile excesive asupra unui lucru, fapt situație, ne pot umbri adevaratele bucurii ale vieții și pot fi responsabile pentru nefericirea noastră. Unele studii confirmă că femeile sunt mult mai predispuse la gânduri excesive, ceea ce ar fi o scuză bună pentru faptul că sexul feminin e uneori sunt mai acid decât sexul masculin și ar fi și dovada clară că bărbații nu gândesc prea mult. Nu sunt sexistă, doar cred că femeia e net superioară bărbatului și bărbații ar putea fi ușor asemănați cu niște animale drăguțe de companie, care uneori mai și gândesc, sunt unele excepții. Acum lăsând gluma la o parte, să vedem care e problema cu overthinking, pentru că eu de mică am fost învățată să gândesc înainte să vorbesc, dar nimeni nu mi-a spus că e o problemă dacă gândesc prea mult și cât de mult îmi poate influența negativ uneori viața.
Gândurile excesive ne pot scădea abilitatea de a lua o decizie, ne pot duce la epuizare și incapabili de a mai acționa, rămânând blocați în gândurile noastre. Recunosc că uneori mă regăsesc în categoria celor care gândesc excesiv asupra unui fapt și asta m-a împiedicat de foarte multe ori să fac ceea ce îmi place și să reușesc să iau o decizie corectă. Ajungeam la epuizare și până la urmă luam exact decizia pe care nu îmi doream neapărat să o iau. Încă mă lupt uneori cu asta, dar am învățat câteva lucruri care mă ajută să nu mai cad în această capcană a minții mele.
E un lucru pe care mi-l repet mereu când simt că gândesc prea mult asupra unui lucru și anume: Nu tot ce gândesc este valid și corect! Da, de multe ori avem tendința de a da validitate și credibilitate tuturor gândurilor noastre, dar nu tot ceea ce gândim este neapărat în concordanță cu realitatea.
Un alt lucru pe care îl fac este de a-mi pune mereu întrebarea dacă ceea ce gândesc la momentul respectiv îmi aduce un folos, mă ajută să fiu mai bun sau îmi îmbunătățește starea de spirit. Gândurile negative, încerc să le las să curgă fără a interveni foarte mult asupra lor, nu mă lupt cu ele, încerc să le înțeleg și să le las să plece.
Un alt lucru pe care îl fac pentru a îmi controla gândurile excesive, este respirația conștientă, doar 10 respirații profunde și conștiente și deja simt cum gândurile mele se limpezesc și pot să le controlez mult mai ușor.
Alte metode de a-ti controla gândurile și de a le duce într-o direcție care să nu ajungă să îți facă rău, sunt meditația, sportul, socializarea.
Până data viitoare vă doresc să aveti gânduri line, îndreptate spre propria persoană. O seară plăcută!

Publicitate

Publicat de Donca Ioana

Doar un om în căutarea celei mai bune versiuni ale sale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: