Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Reacție

Mi-am aprins fitilul de când am văzut postarea Alinei Ceusan cu un comentariu din partea unei mame, referitor la faptul că acordă timp îngrijirii personale.

Mă tot întreb de ce mamelor nu le plac standardele ridicate? Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar consider că relația sănătoasă cu copilul tău, pornește de la avea o relație sănătoasă cu tine însuți.

Fără să instig la sexism, consider că noi femeile suntem mai presus de bărbați și nu în sensul de a-i devaloriza , dar încă naștere nu pot să dea și din multe puncte de vedere noi suntem mai abile, capabile de a simți mai multă iubire si multe altele.Odată ce devii mamă, devii super-femeie, dacă îți permiți. Se întâmplă ceva magic în corpul tău și crede-mă că dacă îți dai voie poți să faci tot ce îți dorești. Cel mai important este să îți conștientizezi puterea și să te respecți, totul începe de la tine și se termină cu tine.

Da, e al naibii de greu uneori și poate că uneori doare faptul că nu ai ajutor sau că trebuie să faci atât de multe, dar durerea întărește mintea. Nu te lăsa copleșită de durere și de situații. Sunt momente când nu mai poți, spune-i soțului, prietenei sau persoanelor cărora simți nevoia să le spui, descarcă-te și mergi mai departe. Asta e viața, cu bune și rele, înloc să bagi în sperieți alte mămici, nu mai bine ai încerca să vezi tu cum poți ieși din situația asta?

Atunci când am devenit mamă de trei copii, am renunțat să urmăresc grupurile de mămici, să caut alte mămici și să cer păreri altor mămici, am preferat să merg la psiholog. Pentru că da, m-am simțit copleșită, dar am simțit că nu e ok și dacă prin hazard am devenit mamă de 3, pot să fac față cu brio dacă îmi doresc asta. Așa că am căutat o activitate pe care să o fac pentru a mă menține vie și în contact cu lumea. M-am înscris la facultate, nu neapărat pentru carieră, ci pentru a învața lucruri noi, pentru a purta conversații inteligente și pentru a socializa. Am termină primul an cu o singură „restanță”, defapt nu m-am prezentat la un examen. Nu excelez, sunt un student mediocru care învață și insistă doar asupra lucrurilor pe care îl interesează. Spre exemplu eu sunt la Pedagogia învățământului primar și preșcolar, iar materiile la care învăț serios sunt cele legate de psihologie. Am o dorință mare de a înțelege psihicul uman și de a mă ajuta pe mine, în primul rând să fiu o versiune mai bună a mea. Pe perioada vacanței sincer am început să mă plictisesc și am început un curs online de parenting, așa să nu mi se atrofieze creierul. Cu cât te stimulezi mai mult, poți mai mult.

Anul acesta am început să scriu, o pasiune pe care până acum nu am avut curajul să o fac, considerandu-mă mereu prea puțin pregătită să fac asta, dsr să mai și public, era total exclusă de pe lisga mea. De când sunt mamă, am prins mai mult curaj și asta pentru că relația cu mine s-a îmbunătățit.

Mă plâng puțin, doar în momentele în care am programul super încărcat și se adună prea multe zile în care nu am avut 2 ore legate timp de mine în care să fac îmi place, să citesc o carte, să ies la alergat, să ma cațăr pe un munte. Nu dau mereu maximul din mine, dacă aș da aș face mai multe, dar lucrez la partea aceasta. Încerc să mă bucur de prezent și de toate încercările pe care viață mi le-a oferit, bune, rele.

Sincer, am ajuns la momentul în care îmi plac perioadele grele din viața mea, atunci învăț cele mai multe lucruri. Am momente în care simt că vreau să îmi plâng durerea, dar de cele mai multe ori prefer să nu o fac și aleg să analizez și învăț din ea.

Nu consider că ceea ce fac eu, este cel mai bine pentru toată lumea. Acesta e modul meu de a face față, de a merge mai departe. Ceea ce mă deranjează este că cele mai multe criticii le primesc din partea altor mămici, care aleg să uite de ele, considerând că asta trebuie să se întâmple atunci când ești mamă și caută în diverse moduri să te pună la pământ.

Cele mai des întâlnite comentarii sunt că nu am grijă de copii,(fiu-meu de 4 ani știe să scrie destul de multe cuvinte, a învățat în timp ce eu îl ignoram stând cu telefonul în mână) toată ziua sunt pe net, și hai să îți spun cum sunt toată ziua pe net, când stau pe toaletă scriu articole, când spăl vasele ascult ceva podcast interesant sau story-urile unor femei care mă inspiră. Nu stau să urmăresc postări și lucruri care nu mă ajută să cresc și nu arunc cu rahat în alții, dacă nu îmi place conținutul pe care o persoană îl oferă, dau unfollow și urmăresc alt cont. Încerc să fac cât reușesc ceea ce îmi place, măcar în mediul online.

Tot ce-am scris e o descărcare, mesajul pe care vreau să îl trasmit este acela de a nu uita că ești femeie înainte de toate, nu ești sexul slab, ești cea mai puternică ființă umană, ești frumoasă și capabilă de multă iubire, lasă-te iubită de tine și bucura-te de tot ceea ce poți să faci!

Publicitate

Publicat de Donca Ioana

Doar un om în căutarea celei mai bune versiuni ale sale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: