Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Suflete de sticlă

Încep săptămâna cu o recomandare de carte, o carte care poate fi începutul unei călătorii spre tine, sau continuarea unei călătorii pe care ai evitat-o sau amânat-o până acum.
Ultima carte scrisă de Gáspár György, psihoterapeut și psiholog, autor a cinci cărți și președintele Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.
Suflete de sticlă este o carte despre suflet, pentru minte. O carte care ne invită să privim mai mult înăuntrul nostru, să înțelegem și să vindecăm. Este o carte care ne poate ajuta să ne înțelegem mai bine pe noi și pe cei din jurul nostru.
O poveste de dragoste în care ne putem regăsi, fie în pielea lui Baltazar, fie în pielea Silviei, personajele principale ale acestei cărți. O să regăsim iubirea prezentată altfel decât în modul romantic văzut până acum. O iubire cu „subtitrări psihologice” pe care cred că fiecare persoană ajunge să o cunoască.


„Nicio persoană nu se poate accepta și înțelege pe sine, fără să-și cunoască și propria latură întunecată. Cu toate acestea, ființa umană își dorește din toată inima să nu fie nevoită să-și descopere umbrele și părțile mai puțin luminoase. Să fie lăsată să creadă că e mai bună așa cum este, că nu are nevoie de nicio schimbare sau ajustare. Să fie acceptată măcar la vârsta adultă, fără condiții și alte rezerve sau constrângeri.”


” Oamenii se așteaptă – inconștient – să primească de la viață ceea ce li s-a dat pe vremea când erau bebeluși și copii mici. Iar dacă nu-și descifrează moștenirea psihologică cu care au plecat de acasă, este ca și cum nu ar fi plecat niciodată.”

” Conflictele simbolizează calea care, uneori, duce la intimitate. Sunt obstacole peste care, dacă trecem cu bine, totul va fi puțin mai bine. Conflictele izvorăsc din diferențe, dar ne pot transforma relațiile în cele mai sigure apartenențe. În majoritatea cuplurilor, deosebirile sunt norma, asemănările sunt doar un mănunchi de dorințe. Înțelegerea și acceptarea modului în care suntem diferiți reprezintă cheia pentru a putea fi fericiți. Iar îndemânarea de a vedea viața și relația prin ochii celuilalt este ceea ce psihologii numesc empatie.

Empatia este, în esență, cuprinsul verbului ” a iubi”. ”

Sunt câteva din citatele mele preferate din această carte. Dacă v-am trezit interesul pentru a descoperi această carte, o găsiți pe Pagina de Psihologie, disponibilă cu autograful autorului și o reducere de 15%.

👉 https://www.paginadepsihologie.ro/shop/ 👈

Publicitate

Publicat de Donca Ioana

Doar un om în căutarea celei mai bune versiuni ale sale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: