Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Ziua internațională a Sănătății Mintale

Sănătatea mintală este un aspect foarte important de care depinde calitatea vieții noastre, dar din păcate nu este luată în serios de foarte multă lume.

Suntem distrași de alte aspecte ale vieții noastre astfel că sănătății mentale îi acordăm prea puțină atenție. Gândurile noastre deși ne influențează viața în mod direct, prea puțin am învățat sau învățăm cum să avem grijă de ele.

Gândurile se transformă în cuvinte, ca mai apoi să se tranforme în acțiuni și fără să ne dăm seama de cele mai multe ori în stilul nostru de viață.

Sunt câteva metode prin care noi putem să avem grijă de sănătatea noastră mintală și am să dau exemple pe care eu le aplic în viața de zi cu zi.

1. Cititul. În ultima perioadă citesc foarte multe cărți de psihologie, asta ajutandu-mă să mă cunosc mai bine, să înțeleg mai multe despre cum funcționează mintea mea și cum pot face mai ușor provocărilor zilnice.

2. Meditația, atunci când practic meditația, mă concentrez doar pe respirație și îmi las gândurile să curgă, acest lucru mă ajută să îmi calmez pulsul, să mă apropiu de mine și mă simt ca și cum aș fi făcut un duș rece minții mele după această practică.

3. Petrecerea timpului în natură. Locuind la oraș, la bloc mai ales, timpul în natură este destul de puțin, iar o plimbare în aer liber, prin pădure sau oriunde unde poți să simți vântul, să vezi cerul și să te bucuri de priveliștea pământului liber și fără ziduri, îmi dă o stare de bine, de umplere a bateriilor.

4. Când îmi simt gândurile prea tensionate sau mă simt stresata, curățenia în casă mă ajută extrem de mult, pe măsură ce curăț fiecare cameră, parcă și gandurile mele se liniștesc și starea mea de la final este alta.

Desigur că mai sunt multe alte metode prin care îți poți menține sănătatea mintală în formă optimă, un somn odihnitor și cu o durată de minim 7 ore, scrisul zilnic, exercițiile de respirație și petrecerea timpului cu persoanele dragi.

Publicitate

Publicat de Donca Ioana

Doar un om în căutarea celei mai bune versiuni ale sale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: