Odată cu venirea toamnei și scăderea timpului de expunere la lumina solară, ne scade ușor și nivelul de energie. Vara ne mai permitem să mai sărim programul de somn cu câteva ore și totuși să nu simțim asta atât de intens precum toamna sau iarna.

Toamna și iarna aceasta dacă îți dorești să ai „energia verii”, poftă aia de viață chiar dacă afară e rece și plouă, și e totul gri, gol, negru, Bacovia cu sumbrul Plumb te înconjoară, dar tu îndulcești totul, zâmbești.
Ai starea aia de bine, pentru că ai ales să îi oferi corpului tău toamna aceasta cea mai simplă metodă dar poate cea mai eficientă pentru a fii sănătos, de a-și menține o greutate optimă, de a-ți păstra un stil de viață sănătos. Somnul.
Avem nevoie de un somn de calitate la fel cum avem nevoie de o mâncare sănătosă pentru organism. Cu mâncarea dacă e în exces, reglezi cu o dietă. Dacă ești privat prea mult de mâncare, mori… La fel e și cu somnul. Sunt câteva idei ascultate intr-o emisiune care te ajută sa dormi. Și care m-a făcut să mă întreb cât investesc în somnul meu și cât investesc în mâncarea pe care o consum.
În medie pe zi un minim 30 de lei îl cheltui pe mâncare, dar știm cu toții că sunt zile în care cheltui poate și de 10 ori mai mult de atât.
Pentru un somn de calitate, nu ai nevoie doar de timp și nici nu e nevoie să cheltui chiar atât de mult, din contră economisești, oferindu-i corpului tău cel mai bun mod de a se păstra sănătos, tonic, echilibrat mental, emoțional.

Toamna e și momentul să faci alegeri înțelepte și investiții pe care să le fructifici imediat. Somnul e una din ele, iar investiția e una minimă.
O temperatură optimă este importantă și atunci când vine vorba de adormirea noastră. Cercetătorii afirmă că temperatura optimă pentru corpul nostru ca să între în somnul adânc este între 16° și 19°.
Temperatura corpului nostru fluctuează pe parcursul zilei și în timp ce dormi. Cel mai bun mod de a obține un somn de calitate este acela de a-ți seta termostatul la 19° și de a alege materiale naturale și de calitate pentru a ajuta corpul la reglarea temperaturii.

Pe Confort Merino găsești o variantă 100% naturală, zero plastic, care oferă un mediu hipoalergenic, antibacterian și rezistență la mucegai în mod natural, cu materiale de cea mai bună calitate. Lână merinos care are capacitatea de termoreglare superioară, ajută la relaxarea ritmului cardiac, rezistență sporită la rupere a umpluturi, control crescut asupra distribuției uniforme a lanolina de pe fibra de lână, drapaj excelent. Spălarea lânii în centre certificate ecologic, îndepărtarea totala a impurităților vegetale prin pieptănare, doar prin procedee mecanice și certificare Oeko-Tex – standard 100 Class 1.

Eu zic că un asemenea produs reprezintă luxul. Unde mai adaugi că sunt produse fabricate chiar la noi în România.
Cercetătorii spun că pernele ar trebui să le schimbăm odată la 2 ani. Dacă calculăm că schimbăm perna, pilota și lenjeria de pat la doi ani, cu produsele de la Confort Merino cheltui mai puțin de doi lei pe zi pentru un somn odihnitor la 19° cu produse de cea mai bună calitate în cel mai responsabil mod posibil pentru natură și pentru oameni.
Lasă ca pilota de lână să îți ofere somnul pe care îl aveai atunci când dormeai la bunici, doar că fără disconfort.
Tu cum alegi să îți așterni patul în toamna aceasta?
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog2022
Un gând despre „Cum îți așterni, așa dormi… confortabil și sănătos cu Confort Merino”