Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Un sfat, nu mai da sfaturi

Eu consider că sfaturile sunt inutile, atâta timp cât nu sunt cerute. Nimeni nu o să aiba o revelație în momentul în care tu îi spui că are o problemă, pentru că ori se va supăra pe tine, în cazul în care nu își conștientizează problema, ori pur și simplu își va da ochii peste cap pt că îi amintești de ceva de care știe și cu siguranță caută soluții, iar dacă chiar vroia un sfat, ghici ce? Il cerea, dar daca nu a făcut asta înseamnă că nu te consideră persoana potrivită de la care să ceară sfaturi și cu siguranță nu îl va lua in considerare. Oamenii sunt sătuli de sfaturi și de păreri pe care nu le cer și chiar nu ajută la nimic, uneori chiar se rup relații din cauza asta. Înteleg că uneori ascunde o intenție pozitivă, dar rezultatul de cele mai multe ori e negativ și atunci de ce să nu te oprești?

Când devii mămică, din momentul în care ai anunțat sarcina, ai intrat într-o nouă lume, lumea sfaturilor, toată lumea sare cu sfaturi, unii devin de-a dreptul enervanți, pentru că nu încetează să îți spună tot ce trebuie să faci, cum să îmbraci copii, ce să le dai de mâncare, cum să le dai de mâncare, cum să îi educi și câte în lună și stele. Dacă ești mămică și ai ieșit din casă azi și nu ai primit niciun sfat despre ce ar trebui să faci cu copiii tăi, esti o norocoasă, dar nu o să scapi de asta multă vreme. Dacă ești însărcinată, toată lumea va știi ce e mai bine să mănânci, să faci și cum să faci, mai bine decât medicul tău. Încetați să vă mai revărsați fluxul abundent de cunoștințe despre copii și sarcină asupra persoanelor care nu vă cer asta. Dacă nu cer, nu le pasă de opinia voastră și multe mămici apelează la specialist când au un dubiu și așa mi se pare și firesc, suntem totuși în 2020.

Eu nu zic că sfaturile nu sunt bune, din contră sunt foarte bune și constructive, dacă le oferi cuiva care ți-a cerut asta, dacă nu ți-ai răcit gura de pomană și dacă faci asta în mod constant, oamenii se vor îndepărta de tine.Și eu m-am trezit că dau sfaturi așa fără să mi se ceară, că mă simțeam super deșteaptă și stăpână pe subiect, dar ce funcționează la mine, nu funcționează neapărat și la tine și te mai trezești că cineva aruncă vina pe tine pentru că sfatul dat de tine nu a funcționat. Fiecare om e unic, fiecare om percepe diferit și unic chiar și același lucru, și experiența ta de viață poate fi relevantă pentru mine, numai dacă eu te consider un model pentru mine și dacă eu consider că tu, ești acolo unde vreau eu să ajung.

Photo by Ivandrei Pretorius from Pexels
Publicitate

Publicat de Donca Ioana

Doar un om în căutarea celei mai bune versiuni ale sale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: